در این مقاله از سری مقاله های آموزش سئو سایت، می خواهم بطور مختصر و مفید به آموزش گوگل وبمستر و توضیحات برخی از بخش های گوگل وبمستر یا کنسول جستجوی گوگل بپردازم. کنسول جستجوی گوگل (Google  Search Console) برند جدیدی از کمپانی گوگل است که اخیراً گوگل برای به دست آوردن کاربران بیشتر نام آن را به کنسول جستجوی گوگل تغییر داده است.

آموزش گوگل وبمستر

گوگل وبمستر سرویسی رایگان است که به شما کمک می‌ کند که حضور وب‌ سایت خود را در نتایج جستجوی گوگل دیدبانی و نگهداری کنید و همچنین متوجه شوید که گوگل وب‌ سایت شما را چگونه می‌ بیند و برای سئو و بهینه‌ سازی سایت خود چه مواردی است که می‌ بایست رعایت نمایید.

گوگل وبمستر

ابزار جدید گوگل به نام کنسول جستجو Search Console با رویکردی متفاوت و نگاهی عمومی‌ تر راه‌ اندازی شده است.

در نگاه اول ممکن است تفاوت خاصی در عملکرد آن مشاهده نکنید ولی امکانات بسیاری به آن اضافه‌ شده تا این ابزار قدرتمند دیگر به یک ابزار برای مدیران وب‌ سایت‌ ها محدود نشود و افراد بیشتری مانند برنامه‌ نویسان موبایل بتوانند از آن بهره بگیرند.

داشبورد وب‌ سایت در کنسول جستجوی گوگل

هنگامی‌ که شما در ابزار کنسول جستجوی گوگل بر روی وب‌ سایت خود کلیک می‌ کنید، صفحه داشبورد وب‌ سایت همانند شکل به شما نمایش داده می‌شود.

در بخش داشبورد وب‌ سایت شما می‌توانید خیلی سریع به پیغام‌ها، خطاهای دسترسی گوگل (Crawl Errors)، خطاهای وب‌ سایت و میزان دیده شدن وب‌ سایت شما در نتایج جستجو (search queries)، تعداد کلیک‌ های وب‌ سایت و تعداد آدرس‌ های وب‌ سایت شما که توسط نقشه وب‌ سایت لیست شده، دسترسی پیدا نمایید.

 

داشبورد وب‌ سایت در کنسول جستجوی گوگل
داشبورد وب‌ سایت در کنسول جستجوی گوگل

ظاهر نتایج جستجو در کنسول جستجوی گوگل

تجسم کنید که وب‌سایت شما چگونه در صفحه‌نمایش جستجو ظاهر می‌شود! ظاهر نتایج جستجو از یک وب‌سایت نمونه برای به تصویر کشیدن عناصری از یک وب‌سایت که در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده می‌شود استفاده می‌کند.

شما می‌توانید از پاپ-آپ ویندوز برای تجسم اینکه وب‌سایت شما چگونه در صفحه‌ نمایش نتایج جستجو ظاهر می‌شود، استفاده و درباره تغییرات محتوا و دستورالعمل‌هایی که برای تأثیر گذاشتن روی وب‌سایت شما در نتایج جستجو لازم است اطلاعات بیشتری کسب نمایید.

این المان‌های تأثیرگذار در صفحه نتایج جستجو شامل گزینه‌هایی ضروری مثل عنوان، ‌snippet و آدرس وب‌سایت و پارامترهای اختیاری مثل پیوند وب‌سایت، گزینه جستجو در داخل وب‌سایت و همچنین محصولات و وقایع مورداستفاده در rich snippet است.

داده‌های ساخت‌ یافته در کنسول جستجوی گوگل

اگر گوگل متوجه کد نشانه‌گذاری در وب‌سایت شما شود می‌تواند آن‌ها را به rich snippets وب‌سایت شما اضافه نماید. برای مثال rich snippets یک رستوران می‌تواند میانگینی از تعداد بازدیدکنندگان و یا رنج قیمت‌ها باشد.

شما برای اضافه کردن این کدهای نشانه‌گذاری می‌توانید از فرمت‌های schema.org مثل Microdata و RDF و یا شیوه‌های دیگر مثل Microformats و همچنین از اطلاعات انتخابی (Data Highlighter) کنسول جستجوی گوگل نیز استفاده نمایید.

صفحه‌ی داده‌های ساخت‌ یافته در کنسول جستجوی گوگل به شما اطلاعاتی راجع به دستورالعمل‌های ساخت‌یافته که گوگل قادر به کشف آن در وب‌ سایت شما است، می‌دهد و همچنین پیام‌های خطای که در صفحه نشانه‌گذاری مانع از نمایش rich snippet وب‌سایت شما می‌شود را نمایش می‌دهد.

 

داده‌های ساخت‌ یافته در کنسول جستجوی گوگل
داده‌های ساخت‌ یافته در کنسول جستجوی گوگل

اگر شما از microformats ,microdata و یا RDF برای اضافه کردن اطلاعات ساخت‌یافته در یک صفحه که در داده‌های ساخت‌یافته Structured Data لیست نشده است استفاده می‌کنید، از ابزار Structured Data Testing Tool برای بررسی اینکه آیا گوگل قادر به دسترسی و فهم محتوای ساخت‌یافته‌ی موردنظر است استفاده نمایید.

داده‌های انتخابی (Data highlighter) در کنسول جستجوی گوگل

داده‌های انتخابی Data Highlighter یکی دیگر از قابلیت‌های جدید گوگل است که به کمک آن می‌توانید نتایج ظاهرشده وب‌سایت خودتان را در گوگل تا حدی سفارشی نمایید.

داده‌های انتخابی Data highlighter با این هدف راه‌اندازی شده است تا کاربران گوگل با جستجوی یک کلمه به‌راحتی هرچه بیشتر بتوانند مطلب موردنظر خود را بیابند.

برای شروع ابتدا در داده‌های انتخابی Data highlighter بر روی Start Highlighting کلیک نمایید. در کادر ظاهرشده دو کادر کوچک مشاهده می‌کنید، یکی برای واردکردن آدرس پیوند موردنظر و یکی برای واردکردن نوع متن، شما در کادر بالایی آدرس پیوند موردنظر خود را وارد و در کادر پایین موضوع آن را.

موضوع نوشته‌ها به چند گروه تقسیم می‌شوند که عبارت‌اند از:

مقالات رویدادها، کسب‌وکار محلی، فیلم، محصولات، رستوران‌ها، نرم‌افزار، قسمت‌های تلویزیونی که باید یکی را با توجه به پیوندی که معرفی کرده‌اید انتخاب نمایید.

داده‌های انتخابی (Data highlighter) در کنسول جستجوی گوگل
داده‌های انتخابی (Data highlighter) در کنسول جستجوی گوگل

 سپس گزینه Tag this page and others like it را انتخاب و بر روی دکمه ok کلیک نمایید تا به مرحله بعد بروید. در این مرحله منتظر باشید تا کنسول جستجوی گوگل صفحه معرفی‌شده توسط شمارا بررسی نماید. در این قسمت گزینه‌هایی برای انجام تنظیمات وجود دارد که در سمت چپ صفحه به‌صورت زیر است.

حالا وقتشه! این مطلب را هم بخوانید
تاثیر SSL در سئو و رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو
داده‌های انتخابی (Data highlighter) در کنسول جستجوی گوگل
داده‌های انتخابی (Data highlighter) در کنسول جستجوی گوگل

داده‌های انتخابی

قالبی که در شکل نمایش داده‌ شده است قالب و اطلاعاتی است که اگر به‌درستی تنظیم شوند گوگل در نتایج جستجو به کاربران خود نمایش خواهد داد. وظیفه شما این است که توضیحات هر قسمت را مشخص نمایید.

برای این کار هر قسمت از متن را که می‌خواهید در جستجو برجسته شود انتخاب و در قسمت خاص خود قرار دهید. مثلاً، برای مشخص کردن عنوان در نتایج جستجو، جمله‌ای که می‌خواهید در نتایج جستجو به کاربران نمایش داده شود را انتخاب نمایید.

پس از انتخاب کردن متن، لیستی به شما نمایش داده خواهد شد که در این لیست جای متن انتخاب شده را مشخص خواهید کرد و بعدازاین کاربر روی دکمه پایان کلیک کنید تا مطالب شما با موفقیت برجسته شوند.

اصلاحات کد HTML در کنسول جستجوی گوگل

در این قسمت اطلاعات بسیار مفیدی از وب‌سایت شما در دسترستان قرار می‌گیرد. اصلاحات HTML (HTML Improvements)، آمار دقیق وب‌سایت شمارا که توسط خزنده گوگل جمع‌ آوری می‌شود را به نمایش می‌گذارد.

اطلاعاتی از قبیل مشکلات عناوین صفحات، مشکلات متا تگ‌های صفحات و صفحاتی که خزنده نمی‌تواند آن‌ها را شناسایی و شاخص گذاری نماید.

این مشکلات مانع از دسترسی و بررسی وب‌سایت شما توسط ربات‌های گوگل نمی‌شود ولی حل آن‌ها باعث می‌شود که کاربران تجربه‌ی بهتری نسبت به استفاده از وب‌سایت شما داشته باشند و به افزایش میزان بازدید‌کنندگان وب‌سایت شما کمک خواهد کرد.

لازم به ذکر است درصورتی‌که گوگل هنوز به وب‌سایت شما دسترسی پیدا نکرده است در صفحه‌ی اصلاحات HTML اطلاعاتی به شما نمایش داده نمی‌شود.

 

اصلاحات کد HTML در کنسول جستجوی گوگل
اصلاحات کد HTML در کنسول جستجوی گوگل

واکشی گوگل Fetch as Google در کنسول جستجوی گوگل

از این قسمت زمانی استفاده می‌شود که خزنده گوگل موفق به یافتن صفحه‌ای از صفحات وب‌سایت شما نشده است و یا می‌خواهید خزنده گوگل صفحه موردنظر شمارا زودتر موردبررسی و شاخص گذاری قرار دهد.

البته در استفاده از این ابزار گوگل محدودیت‌هایی نیز گذاشته است که قادر به ثبت بیش‌ازحد پیوند در این قسمت نباشید.

در این قسمت شما همچنان می‌توانید ۵۰۰ آدرس یکتا در هفته برای بررسی ساده و ۱۰ آدرس یکتا در ماه برای بررسی کامل از طریق پنل مدیریت وبمستر خود ارسال نمایید. برای معرفی یک صفحه جدید، شما ۴ گزینه اصلی پیش رو خواهید داشت که در شکل زیر با شماره‌گذاری مشخص‌شده‌اند.

 

واکشی گوگل Fetch as Google در کنسول جستجوی گوگل
واکشی گوگل Fetch as Google در کنسول جستجوی گوگل

بخش ۱ :

در بخش ۱، آدرس صفحه‌ای از وب‌سایت که قصد دارید توسط روبات‌های گوگل بررسی شود را معرفی نمایید.

توجه داشته باشید که در این فیلد نیازی به واردکردن آدرس دامنه وب‌سایت نیست و باید ادامه آدرس صفحه پس از کاراکتر / را وارد نمایید. قرار دادن یک /  اضافه ممکن است فرآیند شاخص گذاری را با مشکل مواجه و با خطای ۴۰۴ روبرو شوید.

بخش ۲ :

در بخش ۲، تعیین می‌کنید که این آدرس توسط کدام نوع روبات گوگل موردبررسی مجدد قرار گیرد. استانداردهای مورداستفاده توسط روبات گوگل متفاوت است و نسخه‌های گوناگونی برای کامپیوتر شخصی، تبلت و تلفن همراه از وب‌سایت شما شاخص گذاری می‌کنند.

به همین دلیل ممکن است رتبه شما برای یک کلمه کلیدی خاص، زمانی که کاربر با گوشی همراه خود در گوگل جستجو می‌نماید با زمانی که توسط کامپیوتر شخصی جستجو کرده است تفاوت زیادی داشته باشد.

از همین رو و با توجه به گرایش زیاد کاربران به استفاده از گوشی‌های هوشمند، پیشنهاد می‌شود که توجه ویژه‌ای به بهینه‌سازی نسخه موبایل وب‌سایت خود برای موتورهای جستجو داشته باشید. در ادامه شما می‌توانید یکی از بخش‌های ۳ و ۴ که به ترتیب Fetch و Fetch and Render هستند را برگزینید.

بعدازاینکه پیوند موردنظر را در کادر مربوطه وارد کردید بر روی دکمه Fetch برای صدازدن خزنده گوگل کلیک نمایید. در بررسی ساده تنها صفحه‌ای که آدرس آن را معرفی کردید بازبینی و شاخص گذاری می‌گردد ولی در بررسی کامل صفحه، تمام صفحاتی که از درون آن‌ها می‌تواند به بقیه دسترسی داشته باشند بررسی خواهند شد.

به‌عنوان‌مثال اگر صفحه اصلی وب‌سایت را برای بررسی کامل معرفی کنید، تمام صفحاتی که پیوند آن‌ها در منو، فوتر، ساید بار یا محتوای صفحه اصلی وجود دارد نیز بررسی خواهند شد.

واکشی گوگل Fetch as Google در کنسول جستجوی گوگل
واکشی گوگل Fetch as Google در کنسول جستجوی گوگل

سخن پایانی

دوستان عزیز امیدوارم مقاله آموزش گوگل وبمستر برای شما مفید واقع شده باشد، در صورتی که سوالاتی در این زمینه دارید می توانید در بخش نظرات مطرح نمایید، کارشناسان اف تی سنتر پاسخ شما را در اسرع وقت خواهند داد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با ما

شماره ثابت: 1586186-0910
شماره همراه: 1586186-0910
ساعات پاسخگویی: 10 الی 20

آدرس: میدان ولیعصر
لطفا بدون هماهنگی قبلی از مراجعه حضوری خودداری نمایید.
X
question