تفاوت وردپرس و جوملا

انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) یک تصمیم مهم است که می تواند پیامدهای بزرگی برای وب سایت شما داشته باشد. تعداد زیادی سیستم مدیریت محتوی وجود دارد که هرکدام جوانب منفی و مثبت خود را دارد و در عین حال برخی کاربران تعصباتی خاصی نیز بر پلت فرم انتخابی خود دارند. در این بین دو پلت فرم وجود دارد که بیشتر از بقیه طرفدار دارد و مورد مقایسه زیادی قرار میگیرید: تفاوت وردپرس و جوملا.

تفاوت وردپرس و جوملا

هر دو پلت فرم بدلیل سهولت استفاده، و تعداد کاربران زیادشان مشهور هستند .در حالی که وردپرس و جوملا دارای مزایا و معایب خاص خود هستند، و از هر دو می توان برای ساختن سایت های مدرن و ویژگی های پرکار استفاده نمود. پس چگونه باید انتخاب کنید که کدام یک برای شما مناسب است؟

نگران نباشید ما در اینجا برای کمک به شما به مقایسه وردپرس و جوملا خواهیم پرداخت، برای اینکه بفهمیم کدام پلت فرم برای کسب و کار شما مناسبتر می باشد.

مقایسه جوملا و وردپرس برای بهینه سازی موتورهای جستجو

برای سایت های وردپرسی باید اقدامات متعددی از جمله بهینه سازی آدرس دهی صفحات، افزایش سرعت وبسایت، رفع خطاهای برنامه نویسی انجام شود تا برای موتورهای جستجو بهینه شده و به شکل کاربرپسند دربیاید.

برای سایت هایی که باسیستم مدیریت محتوای جوملا کار می کنند هم مانند وردپرس به دلیل مناسب نبودن تنظیمات پیش فرض جوملا در زمینه سئو باید اقدامات مشابهی انجام شود. این اقدامات می بایست زیر نظر یک متخصص سئو و بهینه سازی وب سایت انجام شود تا بتوان بهترین نتیجه را گرفت.

تفاوت های جوملا و ورپرس در زمینه سئو

هر یک از سیستم های مدیریت محتوای وردپرس و جوملا در صورتی که به درستی نصب شوند مشکلی از نظر سئو و بهینه سازی نخواهند داشت. تنها تفاوتی که بین این دو سیسستم وجود دارد در نحوه آدرس دهی صفحات آنها می باشد به این صورت که در جوملا سیستم ساختار اطلاعات به صورت شاخه ای می باشد.

به این معنا که یک آیتم مربوط به یک دسته بندی در فولدر آن دسته بندی قرار می گیرد و آدرس مربوط به هر آیتم در جوملا آدرس فولدر دسته بندی به علاوه آدرس صفحه خواهد بود در حالی که وردپرس برای صفحه بندی آدرس دهی خود دارای تنظیماتی می باشد که می توان مطابق میل آدرس دهی صفحات را تغییر داد. تنها تفاوت اصلی این دو سیستم مدیریت محتوا در آدرس دهی صفحات آن ها می باشد.

در واقع می توان گفت امروزه با توجه به بروز رسانی های اخیر، این دو سیستم مدیریت محتوا تا حد زیادی شبیه به هم می باشد و تفاوت چندانی در زمینه سئو و بهینه سازی سایت ندارد. تنها کافیست وب سایتتان زیر نظر متخصص سئو و بهینه سازی وب سایت باشد و به درستی پیاده سازی گردد تا مشکلی از بابت اصول سئو در سایت وجود نداشته باشد.

در حقیقت مهم این نیست که سایت توسط کدام سیستم مدیریت محتوا پیاده سازی گردد. نکته ای که باید برای آن اهمیت ویژه ای قائل شد این است که وب سایت به درستی و با کیفیت و با روش های درست و اصولی پیاده سازی گردد.

مقایسه افزونه های سئو وردپرس و جوملا

افزونه سئوی وردپرس Yoast

افزونه سئوی وردپرس Yoast پرمیوم با نام تجاری Yoast Seo Premium بهترین، معروف ترین و قدرتمندترین افزونه وردپرس برای بهبود سئوی سایت شما همچون یک متخصص است که به شما کمک می کند تا خطاهایی که در کاهش امتیاز سئو موثر هستند را به هیچ وجه انجام ندهید.

همچنین به کمک افزونه پرمیوم Yoast می توانید بهترین کلمات کلیدی را برای محتوای سایت خود در نظر بگیرید و با رعایت اصول سئو در بخش عنوان، خلاصه، تعداد کلمات، لینک مطلب، استفاده از هدینگ ها و … چندین برابر سئوی سایت خود را افزایش داده و در لیست نتایج اول گوگل قرار بگیرید.

پلاگین Yoast سئو نسخه پرمیوم به طور خودکار تغییرات صورت گرفته در آدرس لینک مطالب شما را تشخیص داده و به جای آنکه بازدیدکنندگان شما با مراجعه به آدرس های قبلی با خطای ۴۰۴ مواجه شوند، آنها را به آدرس جدید منتقل می کند.

این کار در امتیازدهی سئو دارای اهمیت بسیار زیادی است و باتوجه به این اهمیت، مراحل انتقال توسط پلاگین به صورت کاملا خودکار انجام می شود. از دیگر امکانات هوشمندانه افزونه سئوی وردپرس Yoast پشتیبانی از آنالیز زنده و سریع محتوای مطالب شما و ارائه راهکارها و هشدارهای لازم جهت بهینه سازی محتوا پیش از انتشار آن است.

افزونه سئوی وردپرس Yoast
افزونه سئوی وردپرس Yoast

سئو مطالب در جوملا با افزونه EfSEO

برای جوملا نیز در طی تست های صورت گرفته و میزان استفاده پلاگین EFSEO رو میتوانیم به عنوان یک معادلی از افزونه Yoast SEO وردپرس در نظر بگیریم تا به مقایسه دو افزونه پر قدرت برای هر یک از سیستم های مدیریت محتوای وردپرس و جوملا بپردازیم.

پلاگین EFSEO جوملا نیز امکاناتی را برای شما فراهم میکند تا بسیاری از چک لیست های مشابه که در وردپرس هم وجود دارد را مانند ویرایش اطلاعات متا نوشته، در انتهای آن به صورت مستقیم وارد کنید و یا اینکه با استفاده از حالت اتوماتیک به ساخت اطلاعات متا برای نوشته خودتان بپردازید.

در مقایسه افزونه های وردپرس و جوملا میتوان نتیجه گرفت که وردپرس در زمینه بهینه سازی و سئو از جوملا جلوتر قرار دارد.

مقایسه امنیت وردپرس و جوملا

هم جوملا و هم وردپرس به طور مرتب وصله‌های امنیتی خود را منتشر می‌کنند. با این حال، وردپرس علی‌رغم داشتن یک تیم امنیتی قوی به دلیل این که محبوبیت بالاتری دارد و بیشتر از جوملا مورد استفاده قرار می‌گیرد، در معرض حمله‌های سایبری بیشتری نیز قرار دارد.

از سوی دیگر وردپرس به دلیل دارا بودن هزاران پلاگین در مخزن وردپرس که هر کدوم از این افزونه ها امکاناتی رو برای شما فراهم میکنند به عنوان یک مشخصه مثبت در نظر گرفته میشوند تا در سایت خودتان از آن استفاده کنید اما در مقابل همین موضوع باعث میشه تا یک کابوس بزرگ برای سایت های وردپرسی از نظر امنیتی پیش بیاید.

در هر حال تیم امنیتی کوچک جوملا به دلیل محبوبیت کمتر این CMS در زمینه امنیت قوی‌تر ظاهر شده است.

مقایسه امنیت وردپرس و جوملا
مقایسه امنیت وردپرس و جوملا

امنیت وردپرس و جوملا

بر خلاف جوملا وردپرس به صورت پیشفرض از مواردی مثل استفاده از SSL در داشبورد خودش یا ورود به صورت دو مرحله ای برخوردار نیست و با تکیه بر افزونه ها و کدنویسی هایی که در آن انجام میگیرد باید بعد از نصب و فعال سازی وردپرس اقدام به پیاده سازی این موارد امنیتی نماییم.

درواقع میشود این نتیجه را گرفت که اگر از وردپرس استفاده میکنیم در بخش امنیت بر روی افزونه ها باید تمرکز بیشتری داشته باشیم تا سطح امنیت آن را بالا ببریم، چرا که بسیاری از موارد در حالت پیشفرض روی آن فعال نیستند.

اما جوملا با ارائه راهکارهایی مثل امکان استفاده از SSL و امکان استفاده از 2FA برای تایید دو مرحله ای در هنگام ورود به داشبورد سایت که به صورت پیشفرض در آن قرار دارد بهتر عمل کرده و مجموعه ای از موارد امنیتی بیشتری را ارائه می دهد.

امنیت جوملا

نتیجه نهایی امنیت وردپرس و جوملا

در مقایسه وردپرس و جوملا از لحاظ امنیتی به این نتیجه میرسیم که به دلیل اینکه جوملا به صورت پیشفرض و بدون تکیه به افزونه ها و پلاگین ها بستر مناسب تری برای امنیت رو فراهم کرده و هنگام استفاده از آن میزان نیازهای لازم برای استفاده از قابلیت هایی برای افزایش امنیت آن ممکن هست کمتر باشد بهتر عمل میکند.

مقایسه میزان سفارشی سازی ودپرس و جوملا

همانطور که گفته شد، این قالب ها و پلاگین های وردپرس و جوملا هستند که باعث گسترش و افزایش کارایی این سیستم ها میشوند. پس هر سیستم عاملی که پلاگین و قالب بهتر و با کیفیت تری ارائه دهد این بازی را میبرد.

در این مورد میتوان با قاطعیت کامل گفت که وردپرس یک سر و گردن از جوملا و رقبای خود بالاتر است.

وقتی که سخن از سفارشی کردن سبک سایت شما پیش می آید، تم های وردپرس در یک طرف و قالب های جوملا از سوی دیگر وجود دارد، و همان داستان در اینجا همانند پلاگین ها تکرار می شود. نه تنها یافتن تم های وردپرس با کیفیت بالا آسان تر است، بلکه اغلب آنها سطح بالاتری از پشتیبانی و یک تجربه بهتر را ارائه می دهند.

مقایسه میزان سفارشی سازی ودپرس و جوملا
مقایسه میزان سفارشی سازی ودپرس و جوملا

مقایسه مدیریت محتوا وردپرس و جوملا

حتی اگر تنها هدف شما برای راه اندازی یک سایت وبلاگ نویسی باشد، احتمالا می خواهید وبلاگتان را خودتان مدیریت نمایید و این کار به شما کمک خواهد کرد که بازدیدکنندگان بیشتری را به سایت خود ببرید و محتواهای زیادی را به مخاطبان خود ارسال نمایید.

اگر چه وردپرس اغلب با وبلاگ های ساده همراه است و اگر تاریخچه آن را بررسی کنیم در ابتدا به عنوان یک سیستم مدیریت وبلاگ بود که شروع به کار کرد اما با گذشت زمان حالا میتوانیم تا با استفاده از وردپرس هر نوع سایتی را راه اندازی کنیم؛

این موضوع نیز یک راه حل عالی برای صفحات فرود و سایت های گوناگون است تا بتوانند با استفاده از یکی از سیستم های مدیریت محتوا اقدام به راه اندازی سایت خود کنند.

جوملا هم به دلیل پیچیدگی بالایی که دارد مشهور است و بر اساس آمار منتشر شده از انعطاف پذیری بالایی برای راه اندازی هر نوع وبسایت برخوردار است.

اما تفاوتی که با وردپرس دارد در این است که منحنی یادگیری در جوملا برای کاربران مبتدی و آماتور زمان‌بر و طولانی است. درواقع کار با جوملا برای بسیاری از کاربران که یا کدنویسی و توسعه وبسایت آشنا نیستند پیچیدگی خاص خودش را دارد.

مقایسه میزان سفارشی سازی ودپرس و جوملا
مقایسه میزان سفارشی سازی ودپرس و جوملا

نتیجه مقایسه مدیریت محتوا وردپرس و جوملا

با وجود اینکه هر دو سیستم مدیریت محتوای وردپرس و جوملا در مقایسه با پتانسیل بالقوه‌ای که دارند برابر هستند، میتوان خیلی منصفانه گفت که وردپرس کاربران را قادر می سازد محتوای خود را با سهولت نسبی و بهتری مدیریت کنند.

هر کسی می تواند سیستم مدیریت محتوای وردپرس را نصب کند و چگونگی افزودن نوشته در وردپرس، صفحات یا انواع پست های سفارشی را در عرض چند دقیقه با استفاده از آموزش وردپرس هایی که وجود دارد یاد بگیرد، در حالی که این وضعیت در جوملا کمتر به چشم میخورد و برای یادگیری و کار با آن به فرصت و مدت زمان بیشتری نیاز داریم.

بنابراین با در نظر گرفتن مسئله توانایی مدیریت و راحتی کار با سیستم های مدیریت محتوای وردپرس و جوملا به دلیل اینکه وردپرس راحت تر عمل میکند و کاربر در طول مدت زمان خیلی کمتری میتواند تا سایت خودش را مدیریت و سفارشی سازی کند. بنابراین وردپرس عملکرد بهتری دارد.

نتیجه گیری کلی

در نگاه اول، وردپرس و جوملا به نظر بسیار شبیه هم هستند، اما آنها به اندازه کافی متفاوت هستند تا بتوانید یکی را برای سایت خود انتخاب کنید.
وقتی بخواهیم از دید سئو و بهینه سازی دو سیستم مدیریت محتوا را مقایسه کنیم جوملا در این بین کمتر به چشم میاد.

اما در مقابل وردپرس راهکار ساده‌تری رو برای کاربران مبتدی و جدید در نظر گرفته که به دلیل محبوبیت بالاتر میتواند تا خدمات و پشتیبانی بهتری در کار با وردپرس را به کاربران جدید ارائه دهد.

تفاوت بین جوملا و وردپرس
اگر نظر مارا بخواهید، وردپرس برنده است، زیرا کاملا برای مبتدیان جهت راه اندازی وب سایت مناسب است، و  به شما اجازه می دهد یک وب سایت را به یک وب سایت پروژه پیچیده تر گسترش دهید .

وردپرس به شما این امکان را می دهد که سیستم های پیچیده را را به آسانی با مخزن پر از تم ها و پلاگین ها طراحی کنید و استخدام نیروی کار جهت طراح و پشتیبان وب سایت وردپرس بسیار راحتر نسبت به جوملا میباشد متخصصین در این زمینه بیشتر می باشند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با ما

شماره ثابت: 1586186-0910
شماره همراه: 1586186-0910
ساعات پاسخگویی: 10 الی 20

آدرس: میدان ولیعصر
لطفا بدون هماهنگی قبلی از مراجعه حضوری خودداری نمایید.
X
question