دامنه چیست

دامنه چیست ؟ : تصور کنید که تصمیم گرفته اید کسب و کار فیزیکی خود را به یک کسب و کار آنلاین تبدیل کنید و محصولات و خدمات خود را از طریق اینترنت به مشتریانتان ارائه کنید، اگر در حال حاضر کسب و کار شما فیزیکی باشد و در یکی از نقاط شهر در حال فعالیت باشد، مسلما مغازه یا شرکت شما یک آدرس منحصر به فرد دارد که مشتریان شما با دنبال کردن آن آدرس، به سمت مغازه شما هدایت می شوند و پس از ورود به مغازه، محصولات و خدمات شما را خریداری می کنند، حالا اگر تصمیم داشته باشید که شعبه دوم مغازه خود را در اینترنت نیز تاسیس کنید تا توسط آن قادر باشید به کل کشور و حتی جهان نیز محصولات و خدمات خود را ارائه کنید، مسلما مشتریان شما میبایست توسط یک آدرس منحصربه فرد به سمت کسب و کار آنلاین شما هدایت شوند.

دامنه چیست ؟

به آدرس اینترنتی هر وب سایت در اینترنت دامنه می گویند، در واقع دامنه، آدرس اینترنتی کسب و کار آنلاین شماست که پس از www قرار می گیرد و نام هردامنه منحصر به فرد مالک آن است.

دامنه ها انواع مختلفی دارند مانند .com و .ir یا هر نوع دامنه دیگری که تا به حال دیده اید، اگر شما یک نام دامنه انتخاب و سپس آن را خریداری کنید و آدرس دامنه خود را به مشتریانتان ارائه دهید، مشتریان شما در هر نقطه از جهان که باشند قادر هستند با وارد کردن نام دامنه شما در مرورگر به وب سایت شما دسترسی داشته باشند و محصولات یا خدمات شما را خریداری کنند یا این که مقالات و راهنما های استفاده از محصولات شما را مشاهده کنند و شما با خرید دامنه و هاست و راه اندازی وب سایت خود در اینترنت، کسب و کار خود را جهانی می کنید.

چگونه یک نام دامنه مناسب انتخاب کنیم ؟

انتخاب یک دامنه ی مناسب کار کوچکی نیست. انتخاب درست دامنه می تواند اثر مثبت داشته باشد و انتخاب اشتباه نام دامنه می تواند کسب و کار شما را به گوشه ای کم جمعیت از دنیای دیجیتال منتقل کند. این مهمه که دامنه ی شما در سطح وب به راحتی یافته شود. ثبت یک دامنه ی درست می تواند یک url جذاب و گیرنده را برای شما به ارمغان آورد ، بدین منظور نکات قابل توجهی وجود دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم نمود.

قبل از اقدام جهت خرید یا ثبت دامنه، شما میبایست توجه داشته باشید که انتخاب یک آدرس دامنه مناسب، دقیقا مانند انتخاب محل فیزیکی کسب و کار شما یا موقعیت ویلای شما حائز اهمیت است، هرچقدر که بتوانید یک دامنه مناسب تر و بهتر برای خود خریداری کنید احتمال موفقیت کسب و کار اینترنتی شما نیر افزایش می یابد.

و به همین دلیل است که شما میبایست زمان زیادی را صرف انتخاب یک دامنه مناسب کنید، سپس نسبت به خرید آن دامنه اقدام کنید، زیرا آدرس دامنه شما پس از ثبت دیگر قابل تغییر نخواهد بود، در ادامه مقاله دامنه چیست تمام معیار هایی را که در هنگام انتخاب نام دامنه مناسب میبایست رعایت کنید را برای شما شرح خواهیم داد:

نام دامنه باید کوتاه باشد

در انتخاب نام دامنه حتما میبایست سعی کنید که از نام های کوتاه استفاده کنید که تعداد حروف آن کمتر از 20 حرف باشد، به صورت کلی نام های دامنه بسیار بلند و طولانی قابل خواندن و به خاطرسپاری نیستند و استفاده از نام های طولانی ممکن است باعث شود که مخاطبین شما قادر نباشند برای مرتبه بعدی نام دامنه شما را به یاد آورند تا بتوانند وارد وب سایت شما شوند و از خدمات شما استفاده کنند.

بهتر است نام دامنه با نام برند یکسان باشد

شما نیز بسیار زیاد دیده اید که آدرس دامنه برخی از وب سایت ها به هیچ عنوان به نام برند آن کسب و کار شباهتی ندارد، و نام دامنه خود را با کلمه های کلیدی انتخاب نموده اند، یکی از اصلی ترین مواردی را که در هنگام انتخاب نام دامنه میبایست رعایت کنید این است که نام برند خود را به عنوان نام دامنه ثبت کنید، این کار علاوه بر این که باعث برند سازی بهتر می شود، در جلب اطمینان مشتریان وب سایت شما نیز تاثیر بسیار زیادی دارد.

از اعداد و کارکتر در نام دامنه استفاده نکنید

هنگامی که افراد برای اولین بار دراینترنت به جستجوی نام دامنه دلخواه خود هستند با سیل عظیمی از نام دامنه های از قبل ثبت شده مواجه می شوند و در جستجوی اولیه قادر نمی شوند یک نام دامنه آزاد و قابل ثبت برای خود پیدا نمایند، در این مرحله معمولا افراد یک کارکتر مانند دش و آندرلاین (-و_) یا اعداد را در نام دامنه خود ترکیب می کنند تا قادر باشند یک نام دامنه آزاد را خریداری کنند، توصیه ما این است که جهت موفقیت کسب و کار آنلاین خود به هیچ عنوان از کارکتر و اعداد در نام دامنه مانند kharid-lebas.com استفاده نکنید.

حالا وقتشه! این مطلب را هم بخوانید
امکانات وردپرس چیست؟

نام دامنه مرتبط با زمینه فعالیت وب سایت باشد.

اگر هنوز نام برند خود را انتخاب ننموده اید و تصمیم دارید اولین شعبه از کسب و کار خود را از همان ابتدا در اینترنت راه اندازی نمایید، پس بهتر است نام دامنه وب سایت شما گویای خدمات و محصولات ارائه شده در آن وب سایت باشد، به عنوان مثال نام دامنه ketabnak.com گویای خدمات فروش کتاب است و نام دامنه estekhdam.com نیز گویای خدمات استخدام است، اگر نام دامنه شما مرتبط با زمینه فعالیت وب سایت و محصولاتی که در آن سایت ارائه می شود باشد، احتمال موفقیت کسب و کار اینترنتی شما بسیار افزایش می یابد.

نام دامنه میبایست فقط به یک شکل نوشته شود.

یک نام دامنه خوب همیشه به یک شکل نوشته می شود، البته این ویژگی به مورد اعداد و کارکتر هم که در همین مقاله دامنه چیست توضیح دادیم کمی مرتبط است، به عنوان مثال نام دامنه server4you.com را اگر به صورت تلفنی برای شما تلفظ کنند ممکن است شما آن را به صورت serverforyou.com اشتباها در مرورگر تایپ کنید، پس از انتخاب نام دامنه خود حتما دقت کنید که نام دامنه فقط به یک صورت نوشته شود، در غیر اینصورت برخی از افراد به سختی قادر به استفاده از وب سایت شما خواهند بود.

نام دامنه میبایست منحصربه فرد باشد.

منحصربفرد بودن نام دامنه یکی از اصلی ترین ویژگی های یک دامنه خوب محسوب می شود، قبل از انتخاب نام دامنه میبایست به این اصل دقت کنید که اعتبار نام برندهای دیگر متعلق به دیگران است، استفاده از نام برند های مشهور در نام دامنه اگر چه که از نظر قانونی ممکن است ایرادی نداشته باشد اما از اعتبار برند شما در دید مخاطبین می کاهد، به عنوان مثال دامنه digikala-book.com استفاده از این نام های مشهور در نام دامنه شما ممکن است به صورت جدی به اعتبار شما لطمه وارد کند.

سئو

شاید به نظر رسد که برای تحقق یک سئو عالی انتخاب نام دامنه ای مانند www.buybookonline.com یک تصمیم خوب است. با توجه به اینکه نام دامنه معمولا ارتباطی قوی با اطلاعات درون وب سایت دارد، ممکن است چنین برداشت شود که موتورهای جست و جو چنین دامنه هایی را بیشتر به مردم پیشنهاد می دهند؛ اما در واقع اینگونه نیست. از سال 2010 روند این حوزه نشان داده که از نظر سئو انتخاب نام های پشت سر هم اثری منفی در بازاریابی موتورهای جست و جو خواهد داشت.

در ابتدا پسوند .com دامنه را ثبت کنید.

پسوند های بین المللی دامنه مانند .com و .net یا .org علاوه بر این که از دید موتور های جستجو از اعتبار بیشتری برخوردار هستند، هموراه مخاطبین نیز اعتبار بیشتری برای این دامنه ها قائل هستند، همچنین شما باید آگاه باشید که بسیاری از کاربران اینترنت نیز به صورت کلی عادت دارند که بلافاصله پس از این که می خواهند وارد یک وب سایت شوند، نام آن دامنه آن سایت را با پسوند دات کام وارد می کنند، بنابراین حتما به شما توصیه می کنیم که در ابتدا پسوند بین المللی دامنه خود را به ثبت برسانید و در مرحله بعدی پسوند دات آی آر (.ir) دامین خود را نیز ثبت کنید.

در انتخاب نام دامنه عجله نکنید.

در مواجهه با افرادی که تصمیم به راه اندازی یک وب سایت دارند همواره شاهد این وضعیت هستیم که برای انتخاب و ثبت دامین خود بسیار عجله دارند، زمان زیادی را صرف انتخاب و بررسی بهترین نام ها نمی کنند یا این که به هیچ عنوان نام دامنه مورد نظر خود را با مشاورین کسب و کار و برندینگ و یا حتی نزدیک ترین دوستان خود مطرح نمی کنند تا اگر نام دامنه مناسب نباشد به فکر انتخاب یک دامنه دیگر باشند

و به محض این که اولین نام دامنه آزاد را یافتند نسبت به ثبت آن اقدام می کنند، شما میبایست توجه داشته باشید که انتخاب یک آدرس دامنه خوب و منحصر به فرد یکی از اصلی ترین ارکان موفقیت یک وب سایت محسوب می شود و اگر اشتباهی در انتخاب نام دامنه شما وجود داشته باشد پس از ثبت دامنه دیگر امکان تغییر اسم دامنه وجود ندارد، بنابراین توصیه ما این است که زمان بسیار زیادی صرف انتخاب بهترین نام دامنه کنید.

آموزش وردپرس
آموزش وردپرس

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با ما

شماره ثابت: 1586186-0910
شماره همراه: 1586186-0910
ساعات پاسخگویی: 10 الی 20

آدرس: میدان ولیعصر
لطفا بدون هماهنگی قبلی از مراجعه حضوری خودداری نمایید.
X
question