اصطلاحات تخصصی سئو

اگر قصد دارید در زمینه سئو و بهینه سازی سایت فعالیت داشته باشید، اولین چیزی که لازم دارید این است که با اصطلاحات تخصصی سئو آشنا شوید. چرا که دنیای سئو، دنیای آگاهی و اطلاعات است و تا زمانی که شما با مفاهیم اصطلاحات تخصصی سئو آشنا نباشید نمی توانید در زمینه بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو حرفی برای گفتن داشته باشید.

در این مطلب آموزش سئو از اف تی سنتر قصد داریم که اصطلاحات سئو را با هم مرور کنیم و منابعی که با استفاده از آنها می توانید این مفاهیم را بهتر درک کنید در اختیار شما قرار دهیم.

اصطلاحات و مفاهیم مورد استفاده در سئو

برای شما هم اتفاق افتاده که عبارتی را بشنوید یا در جایی ببینید ولی مفهوم آن را درک نکرده باشید؟ در این بخش به معرفی اصطلاحات تخصصی سئو و بهینه سازی سایت می پردازیم.

SEO مخفف search engine optimization

سئو یا SEO رایج ترین عبارتی که همیشه تو اصطلاحات تخصصی سئو و بازاریابی اینترنتی شنیده میشه، این مخفف عبارتست از Search Engine Optimization که معنی فارسیش همون بهینه‌سازی موتورهای جستجو میشه.

اصطلاح سئو در دهه 90 میلادی همزمان با پیشرفت و ایندکس شدن وبسایتها در موتورهای جستجو مطرح شد. و با توجه به رشد تجارت اینترنتی، تکاپوی سایتها و وبلاگها برای دیده شدن در موتورهای جستجو باعث شد که وبسایت ها ملزم به رعایت نکات و قوانینی بشن که موتورهای جستجو مثه گوگل و بینگ و یاندکس و … برای بهتر شدن نتایجشون اعلام میکردند.

که در خصوص آن می توانید مطلب زیر را مطالعه کنید:

سئو چیست؟ چرا کسب و کارها به سئو سایت نیاز دارند؟

HEO چیست؟

بهینه سازی برای بازدید کنندگان انسان را HEO میگویند. اصطلاح سئو HEO معمولا توسط سئوکاران برای بررسی ظاهر سایت و زیبا شدن تم و نحوه ارائه خدمات ظاهری برای بازدیدکنندگان استفاده میشود.

HEO : Human Experience Optimization

بهینه سازی رابط کاربری و تجربه وب سایت گردی بسیار جذاب برای بازدیدکننده اهمیت به سزای در افزایش رتبه گوگل سایت شما خواهد داشت. این امر به صورت جدی توسط موتورهای جستجو بررسی می شود.

هرقدر شما بتوانید جذابیت های تم سایت و تصاویر و ویدیوها رو افزایش بدین HEO سایت شما به وضعیت مطلوبتری ارتقا پیدا میکنه و در نتیجه سبب افزایش بازدید سایت میشه.

SEM مخف Search Engine Marketing

SEM به معنی بازاریابی موتورهای جستجو می باشد و به عبارتی می توان گفت استفاده از سئو یکی از روش های بازاریابی موتورهای جستجو است.

SEM یکی از اصطلاحات تخصصی سئو هستش به معنی بهینه سازی جستجو ویژه مارکتینگ و تجارت دیجیتال، در بسیاری از موارد SEM رو میشه بخشی از SEO در نظر گرفت ولی در حالت خاص منظور تلاشهایی ویژه برای دیده شدن در موتورهای جستجو و به منظور جذب مشتری آنلاین می باشد.

مثلا شامل پرداخت های کلیکی و…

SERP مخفف Search Engine Result Page

صفحه نتایج موتور جستجو! در واقع وقتی شما کلمه ای رو در موتور جستجو گوگل سرچ میکنید نتایجی که برای شما در صفحه نشون داده میشه هر کدوم یه SERP خاص برای سایتهای موجود در نتایج هستن.

جایگاه SERP در گوگل

SERP میتونه شامل موارد زیادی در نتایج گوگل بشه، مثلا:

  • نتایج ارگانیک گوگل شامل لینک سایت، توضیحات کوتاه و عنوان صفحه
  • نتایج ارگانیک مبتنی بر پاسخ Featured Snippet در گوگل
  • نتایج Rich Snippet به صورت نمایش انگشتی ویدیو یا تصویر و یا توضیحات محصول
  • نمایش مشخصات وتاسیس و توضیحات برندها در سمت راست بالا نتایج گوگل
  • نمایش نقشه های گوگل کسب و کار همراه با مشخصات در سمت راست بالا
  • درج تبلیغات کلیکی PPC در رتبه های اولیه و یا انتهای صفحه نتایج
  • نمایش ویدیو
  • نتایج مربوط به جواب سوالات بانک دانش و محاسبات عمومی مثلا ماشین حساب و تبدیل ارز
  • سوالات مشابه
  • نتایج و کلمات مرتبط به جستجوی حال حاضر
  • و…

تبلیغات کلیکی چیست

تبلیغات کلیکی PPC – پرداخت به ازای کلیک – در واقع نوعی از تبلیغات آنلاین هست که در آن مخاطبان و کاربران هدف تبلیغات، توسط سایت یا رسانه تبلیغ کننده به سایت تبلیغ دهنده هدایت می شوند و هزینه آن براساس تعداد کلیک ها انجام شده پرداخت می شود.

استفاده از روش PPC یکی از پر طرفدارترین روش های تبلیغات آنلاین مارکتینگ هست. از مشهورترین های تبلیغات کلیکی تبلیغات گوگل – گوگل ادز (Google Adwords) – مشهور میباشد.

تبلیغات گوگل ادز چیست؟

تبلیغات گوگلی در نتایج جستجوی گوگل ظاهر می شود و لینکهای تبلیغ را با تگ Ad مشخص میکند. جالبه بدونید فقط 20 درصد مردم دنیا میتونن تشخیص بدن کدوم یک از نتایج تبلیغ گوگل هستش و در ایران فقط 3 درصد جستجو کننده های گوگل.

و به ازای هر کلیک از سیستم PPC هزینه تبلیغ رو از اعتبار تبلیغ دهنده کسر میکنه.

organic result یا اصطلاحا نتایج طبیعی

نتایج طبیعی مواردی هستند که به صورت طبیعی و بر اساس الگوریتم ها و رتبه بندی های موتور های جستجو به صفحه نتایج راه پیدا کرده اند.

On Page SEO یا اصطلاحا سئو داخلی

به مجموعه فعالیتهایی که در داخل سایت برای بهبود سئو و بهینه سازی انجام می شود سئو داخلی می گویند.

سئو داخلی که از آن با عنوان های On-Site SEO و On-Page SEO نیز یاد میشود، به مجموعه اقداماتی اطلاق می گردد که با استفاده از بهینه سازی عناصر یک سایت، موجب افزایش رتبه و ترافیک سایت از موتورهای جستجو شوید.

منظور از سئو داخلی، هم بهینه سازی محتوا و هم کدهای HTML وب سایت است. در نقطه مقابل سئو داخلی، سئو خارجی یا Off-Site SEO وجود دارد که شامل لینک های خارج از سایت شما و همینطور دیگر سیگنال هاییست که از محیط اینترنت به سمت سایت شما ارجاع داده می گردد.

Off Page SEO یا اصطلاحا سئو خارجی

هر عملی که برای بهبود سئو و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو در بیرون از سایت انجام می شود را سئو خارجی می گویند.

برعکس سئو داخل سایت بهینه سازی بیرونی سایت کاملا خارج از سایت انجام می گردد، سئو خارجی در عمل شامل دریافت سیگنال های مثبت از سایت های دیگر به سایت خود می باشد.

نکته:سئو خارجی مانند شمشیر دولبه است یعنی همان قدر که می تواند برای یک سایت مفید باشد می تواند مضر نیز باشد و باعث شود یک سایت جایگاه خود را از دست داده و با افت رتبه مواجه شود.

Keyword یا اصطلاحا کلمات کلیدی

اول از همه بگذارید از ایجاد سوء تفاهم جلوگیری کنیم و بگوییم که در اینجا حتما کلمه کلیدی یک کلمه نیست و بلکه ممکن است که یک عبارت باشد.

کلمات کلیدی همان کلماتی هستند که کاربران در گوگل یا سایر موتورهای جستجو، برای برطرف کردن نیاز خود استفاده می کنند و از طرفی دارندگان وب سایت از آنها استفاده می کنند تا مخاطبان را به سمت خود راهنمایی کنند.

long tail keyword یا اصطلاحا کلمه کلیدی طولانی

کلمه کلیدی طولانی، عبارت هایی 3 یا 4 کلمه ای هستند که برای خرید محصولات یا رسیدن به خدمات کاملا مشخص و اختصاصی استفاده می شوند.

LSI keywords مخفف Latent Semantic Indexing

این اصطلاح از نظر لغوی به معنی فهرست بندی کلمات براساس معنا و مفهوم آنهاست. این فهرست بندی کلماتی که هم معنی و مفهوم کلمه کلیدی شما هستند را برای شما مشخص می کنند و به عنوان مثال اگر کلمه کلیدی مورد نظر شما سئو باشد، عبارت “بهینه سازی موتور جستجو” به عنوان هم خانواده سئو در فهرست بندی از نظر معنا و مفهموم قرار می گیرد.

UX مخفف User Experience

این مورد به معنی راحت سازی و جلب رضایت کاربر و به طور کلی توجه به تجربه کاربری است. زمانی که شما UX یا همان تجربه کاربری را مطالعه می کنید با عکس العمل ها و رفتار های کاربر سر و کار دارید.

UI مخفف User Interface

UI یعنی ظاهر سایت و آن عناصری که کاربر با آنها از نظر بصری در ارتباط است.

Mobile search index یا اصطلاحا بهینه سازی سایت برای صفحات موبایل

طراحی واکنش گرا به گونه ای از طراحی سایت گفته می شود که با بزرگ و کوچک شدن صفحه یا در زمان استفاده از ابزارهای ارتباطی دیگر مانند تبلت و موبایل و… خود را با ابعاد سازگار می کند. زمانی که یک طراحی بتواند با همه ی ابعاد سازگاری لازم را داشته باشد در اصلاح می گوییم که سایت Full Responsive است.

Link Building یا اصطلاحا لینک سازی

لینک سازی یک فرآیند زیر مجموعه سئو خارجی است. واژه ی بک لینک درواقع روند دریافت لینک از یک وبسایت یا چندین وبسایت به سایت خود است که اصطلاحا به آن LinkBuilding یا لینک سازی هم می گویند.

Backlink یا اصطلاحا لینک بازگشتی

به لینک هایی که از سایت های دیگر به صفحات سایت شما داده شده اند بک لینک می گویند.

یک بک لینک یا لینک برگشتی ، که اصطلاحاً لینک وارد شونده inbound link یا لینک ورودی incoming link نیز نامیده می‌شود، زمانی شکل می‌‌گیرد که یک وبسایت به دیگری پیوند می‌دهد.

بک لینک backlink ، پیوند بین دو وبسایت است. و چون به آنچه که به صفحه لینک شده اشاره می‌کند، لینک برگشتی نامیده می‌شود.

Anchor Text یا عنوان لینک

عنوان یک لینک همان عبارت قابل کلیکی است که بوسیله آن به مسیری که لینک مشخص می کند می روید.

Anchor Text، کلمات و عبارات مشخصی هستند که به صورت لینک یا پیوند نمایش داده می‌شوند و به سند یا بخش دیگری در وب، لینک می‌دهد.  موتورهای جستو و کاربران، از طریق Anchor Text، متوجه می‌شوند که موضوع سایت و لینکی که به صفحه دیگر داده شده باهم مرتبط است.

موتورهای جستجو از این لینک‌ها به عنوان بازتابی از نحوه بازدید کاربران از سایت شما و همچنین درک موضوع محتوای صفحه شما استفاده می‌کنند.

اگر سایت‌های مختلف، متوجه شوند که صفحه موردنظر با کلمات جستجو شده، مرتبط است، ممکن است رتبه بهتری به آن صفحه تعلق بگیرد، همچنین حتی اگر کلمات جستجو شده، در خود متن نباشند باز هم ممکن است آن صفحه در نتایج جستجو نشان داده شود.

لینک های داخلی یا Internal Links

به لینک هایی می گویند که کاربر را به صفحات دیگر همان سایت راهنمایی می کنند.

لینک های داخلی یا Internal Links، هایپرلینک هایی هستند که از یک دامین به همان دامین ارجاع داده می شوند. به طور عامیانه تر یک لینک داخلی، لینکیست که به صفحه دیگری از همان سایت اشاره می شود.

لینک خروجی یا external links یا Outbound Links

لینک هایی هستند که به بیرون از یک وب سایت داده شده اند.

لینک های خارجی یا External Links، هایپر لینک هایی هستند که به دامین دیگری ارجاع داده می شوند. در اصطلاح عامیانه، اگر وبسیات دیگری، لینک سایت شما را در صفحات خود قرار دهد، آن لینک، یک لینک خارجی برای آن سایت محسوب می گردد. همینطور اگر شما نیز به سایت دیگر در صفحات خود لینک دهید، آن لینک برای شما یک لینک خارجی خواهد بود.

Redirect یا اصطلاحا راهنمایی و هدایت مجدد

به معنی انتقال شما از یک صفحه به صفحه دیگر است. به عنوان مثال وقتی شما به آدرس ftcenterco.com می روید، به صورت خودکار به آدرس www.ftcenterco.com منتقل خواهید شد.

Redirect Link یا لینک هدایت کننده مجدد

این لینک ها، لینک هایی هستند که وقتی بر روی آنها کلیک می شود شما را به صورت غیر مستقیم به سایت های دیگر ارجاع می دهند. به عنوان مثال زمانی که شما روی لینک (الف) کلیک می کنید ابتدا به آدرس (الف) می روید و سپس به یک آدرس دیگر انتقال داده می شوید.

Forum Link یا اصطلاحا لینک انجمن ها و تالار ها

به لینک هایی که در فروم ها و انجمن ها استفاده می شود Forum Link می گویند.

Paid Link یا اصطلاحا لینک پولی

به لینک هایی گفته می شود که شما برای دریافت آنها باید هزینه پرداخت کنید یا به زبان ساده تر لینک های پولی لینک هایی هستند که شما آنها را می خرید یا اجاره می کنید.

Image Link یا اصطلاحا لینک تصویر

لینک های تصویر لینک هایی فاقد متن هستند و در آنها به جای متن از تصویر استفاده شده است. یک نمونه رایج از لینک تصویر، تبلیغات بنری هستند.

Blog comment backlink یا اصطلاحا بک لینک در قسمت کامنت ها

Blog comment backlink به بک لینک هایی گفته می شود که در قسمت نظرات سایت ها و یا وبلاگ ها ایجاد می شوند.

Follow Links یا اصطلاحا لینک های فالو

لینک های فالو لینک های عادی هستند که استفاده از آنها باعث انتقال اعتبار سایت لینک دهنده به سایت گیرنده لینک می شود. که این موضع می تواند به بهبود سئو شما کمک کند یا آنرا دچار افت شدیدی بنماید.

حالا وقتشه! این مطلب را هم بخوانید
تاثیر SSL در سئو و رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو

NoFollow links یا اصطلاحا لینک های نوفالو

لینک های نوفالو که با دستور rel=”nofollow” نشانه گذاری شده اند باعث می شوند که این لینک ها هیچ تغییری در اعتبار سایت ها نداشته باشند.
Reffering Domain یا اصطلاحا دامنه مرجع به تعداد لینکی که سایت شما از یک دامنه خاص دریافت کرده باشد، دامنه مرجع می گویند.

Domain name یا اصطلاحا نام دامنه

دامنه یا دامین، نام وبسایت شماست و آدرسی که کاربران در اینترنت می توانند به کمک آن به وبسایت شما دسترسی داشته باشند. هر نام دامنه ای بر اساس “سیستم نام دامنه” که در زبان انگلیسی به آن DNS (Domain Name System) گفته می شود تعیین می شود. هر اسمی که در DNS ثبت نام شود نام آن دامین است. به مثال زیر توجه کنید:

www.ftcenterco.com سایت ماست و نام دامنه ی ما ftcenterco می باشد.

Meta Tag یا اصطلاحا برچسب متا

به تگ هایی گفته می شود که در صفحات قرار دارند، ولی برای کابران قابل مشاهده نیستند. ولی موتور های جستجو آنها را تشخیص می دهند و علاوه بر تاثیر گذاری روی سئو کاربرد های دیگری نیز دارند.

Heading Tag یا اصطلاحا تگ سر صفحه

این تگ ها داخل محتوا کاربرد دارند و به ترتیب از H1 تا H6 ادامه دارد و ترتیب و اولویت آنها برای موتور های جستجو به این صورت است که h1 مهم ترین تگ سرصفحه و h6 کم اهمیت ترین آنهاست.

Text/HTML ratio یا اصطلاحا نسبت کد به متن

این مقدار برابر است با نسبت کد HTML یک صفحه به متن موجود در آن صفحه، به عنوان مثال اگر یک صفحه 100 کاراکتر کد دارد و 500 کاراکتر محتوا، نسبت کد به متن آن یک به پنج است.

Page title یا اصطلاحا عنوان صفحه

Title یا عنوان صفحه قسمتی از صفحه وب سایت شما است که اهمیت زیادی در سئو داخلی سایت شما دارد و همچنین اولین کلماتی است که کاربر از صفحه شما می بیند پس باید به اندازه کافی برای او تحریک کننده باشند.

Meta keyword یا اصطلاحا کلمه کلیدی متا

استفاده از این متا تگ مدت هاست که از نظر گوگل بی اهمیت است، ولی از آنجایی که شاید در سایت خود به این اصطلاح برخورد کنید، قصد ما صرفا آشنا کردن شما با این اصطلاح بود.

Meta Description یا توضیحات متا

Meta Description که یکی از مهم ترین متا تگ ها می باشد، متن کوتاهی است که در زیر عنوان نتایج جستجو به شما نمایش داده می شود.

Keyword Stuffing یا اصطلاحا تکرار بیش از حد کلمات کلیدی

به تکرار بیش از حد کلمات کلیدی در متن Keyword Stuffing می گویند.

Keyword Density یا اصطلاحا چگالی کلمات کلیدی

چگالی کلمات کلیدی در متن عبارت است از نسبت کلمات کلیدی به کل متن.

خزنده، Robot، Crawler یا Spider

وظیفه موارد بالا این است که سایت شما را مورد خزش قرار دهند یا به زبان ساده تر سایت شما را بررسی کنند و اطلاعات شما را جمع آوری کرده تا به موتور های جستجو تحویل دهند و وب سایت شما را اصطلاحا ایندکس کنند.

Sitemap یا اصطلاحا نقشه سایت

نقشه سایت یک راهنما برای موتور های جستجو است که لینک های داخلی و آدرس صفحه های سایت در آن قرار دارد و به خزنده ها کمک می کند که سایت شما را زود تر ایندکس کنند.

Google webmaster tool یا اصطلاحا ابزار مدیریت گوگل

ابزار مدیریت سایت گوگل که به آن Google Search Console یا GWT نیز گفته می شود، یک ابزار برای مدیران است و به وسیله آن بهینه سازی و روند سایت در گوگل را بررسی می کنند.

Google Analytics یا اصطلاحا ابزار تحلیلگر گوگل

گوگل آنالیتیکس یک ابزار تحلیلگر سایت است که آمار بسیار دقیقی در خصوص بازدید صفحات به مدیریت سایت ها می دهد.

Over Optimization یا اصطلاحا بهینه سازی بیش از حد

بهینه سازی بیش از حد فعالیت های است که باعث می شود سئو سایت شما مصنوعی به نظر برسد و در نتیجه احتمال پنالتی شدنتان بالا برود.

Impression یا اصطلاحا تاثیرگذاری

Impression در لغت به معنی تاثیر گذاری می باشد و در دنیای وب به معنی میزان دیده شدن شما در صفحه نتایج است.

CTR مخفف Click Through Rate

CTR عبارت است از نسبت کلیک و مشاهده شدن، به رتبه سایت. به عنوان مثال فرض کنید سایت شما در رتبه 3 گوگل است و کلمه کلیدی مورد نظرتان که روی آن کار کرده اید (کفش) می باشد، در این صورت اگر در روز 10 بار کلمه کفش جستجو شود و روی سایت شما 4 بار کلیک شود CTR سایت شما 40 درصد است.

Visit یا اصطلاحا بازدید صفحه

هر شخصی که به صفحه ای از سایت شما وارد می شود، یک بازدید برای شما حساب می شود. به همین سادگی!

Visitor یا اصطلاحا بازدید کننده

بازدید کننده یک شخص منحصر به فرد است و از طریق IP شناخته می شود و به این صورت اگر شخصی 20 بار هم به سایت شما بیاید با هم یک بازدید کننده محسوب می شود.

Bounce Rate یا اصطلاحا نرخ تبدیل

عددی است که میزان دفع شدن مخاطبان از سایت شما را نمایش می دهد و هر چقدر این عدد بزرگتر باشد، نشان دهنده این است که سایت شما برای مخاطب جالب نیست.

Hit یا اصطلاحا ضربه موفق به وب سایت شما

زمانی که یک خزنده به سایت شما وارد می شود و به لینک ها و تصاویری برسد که خارج از سایت شما باشند، این موضوع به عنوان یک Hit در نظر گرفته می شود. به عنوان مثال زمانی که سه لینک خارجی در صفحه خود داشته باشید، خزنده 3 Hit برای شما در نظر می گیرد.

Google Page Rank یا اصطلاحا رتبه صفحه در گوگل

این رتبه بندی تا سال 2012 نشان دهنده قدرت سایت بود و از 0 تا 10 به سایت شما نمره می داد. اما از سال 2012 این موضوع کم رنگ تر شد و اهمیت خود را از دست داد.

Google Keyword Planner یا اصطلاحا برنامه ریز کلمات کلیدی گوگل

Google Keyword Planner یک ابزار برای انجام مراحل اولیه خرید کلمه کلیدی در گوگل است و همچنین به شما نشان می دهد که کلمه یا عبارت مورد نظر شما چند بار در ماه و سال جستجو شده است.

Google Trend یا اصطلاحا روند کاری گوگل

این معیار ماکزیمم تعداد جستجو در گوگل را در قالب یک نمودار به شما نشان می دهد.

White Hat SEO یا اصطلاحا سئو کلاه سفید

اصطلاح کلاه سفید در کل معنی درست و سالم عمل کردن است و در دنیای سئو به روش هایی گفته می شود که بدون هیچ گونه تقلب و کاملا مطابق با قوانین گوگل سعی در سئو سایت دارند.

Black Hat SEO یا اصطلاحا سئو کلاه سیاه

کلاه سیاه در هر گونه فعالیتی نشان دهنده تقلب و به زبان عامیانه زیر آبی رفتن است.
در سئو کلاه سیاه از روش هایی مانند اسپم و سایر روش های غیر معمول استفاده می کنند و سعی می کنند که به این صورت گوگل را دور بزنند.

Spam یا اصطلاحا هرزنامه

هر چیزی که برای کاربر مفید نباشد یا بهتر بگوییم برای او مزاحمت ایجاد کند اسپم نامیده می شود. به عنوان مثال برای اسپم می توان از لینک سازی نامعتبر، استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی و کامنت گذاری بیش از حد برای لینک سازی نام برد. در ضمن باید به یاد داشته باشید که گوگل رابطه خوبی با اسپمر ها ندارد و همیشه به دنبال جریمه کردن آنهاست.

الگوریتم موتورهای جستجو

هر موتور جستجو برای رتبه بندی صفحات بررسی شده خود دستورالعمل ها و روش های خاصی دارد که به آنها الگوریتم می گویند.

Crawl Error یا اصطلاحا خطای خزش

زمانی که خزنده های موتور جستجو در انجام خزش یک صفحه دچار مشکل شوند و نتوانند بررسی خود را انجام دهند، ربات ها و خزنده ها با خطا و مشکل روبرو شده اند و به این خطا، خطای خزش می گویند.

Image Seo یا اصطلاحا بهینه سازی تصاویر

به مجموعه اقداماتی که برای بهبود سئو تصاویر و بالا بردن رتبه آنها در صفحه نمایش جستجوی مخصوص تصاویر انجام می شود بهینه سازی تصاویر یا سئو تصاویر می گویند.

Alt Image یا اصطلاحا متن جایگزین عکس

وظیفه این متن رساندن مفهوم و موضوع عکس به موتور های جستجو است و تاثیر بسیار زیادی در بهینه سازی تصاویر یا سئو تصاویر دارد.

Domain Authority یا اصطلاحا اعتبار دامنه

اعتبار یکی از فاکتور های مهم در هر دامنه است که توسط سایت MOZ ارائه می شود و هر چقدر بیشتر باشد، قدرت سئو سایت شما نیز بیشتر است. از آنجایی که اعتبار مطلق و دقیق نیست و باید به صورت نسبی محاسبه شود، مقدار دقیق آن برای هر موتور جستجو برای ما مخفی است. ولی با سایت MOZ شما می توانید یک مقدار نزدیک به اعتبار به دست آمده توسط موتور های جستجو را به دست بیاورید.

Page authority یا اصطلاحا اعتبار صفحه

اعتبار نیز مانند اعتبار دامنه یک معیار ارائه شده توسط شرکت MOZ است که در آن فاکتور های مختلفی که در کیفیت سئو صفحات شما موثر است را در نظر می گیرند.

website trafic یا اصطلاحا ترافیک وب سایت

Traffic به میزان بازدید و شلوغ بودن سایت شما ترافیک گفته می شود.

صفحه 404

صفحه ای است که در زمان هایی که صفحه درخواستی کاربر وجود ندارد به او نشان داده می شود.

Arcticle Submission یا اصطلاحا ثبت مقاله

ثبت مقاله یکی از روش های قدیمی سئو است که حتی همین الان هم مورد استفاده و موثر است. در این روش در سایت های دیگر اقدام به نوشتن مقاله و انتشار آن می کنند.

کد دستوری Robots.txt

Robots.txt یک فایل متنی در قسمت هاست وب سایت شما است و وظیفه آن این است که به موتور های جستجو اعلام کند که کدام صفحات را بررسی نکنند. استفاده از Robots.txt می تواند برای سئو سایت شما بسیار مفید یا بسیار مخرب باشد. به همین دلیل شما باید در مورد استفاده از آن اطلاعات کافی داشته باشید.

Query یا اصطلاحا کلمات مورد جستجو

Query در لغت به معنی تقاضا است و در سئو به عبارت و کلماتی که جستجو شده است می گویند.

Ranking یا رتبه بندی

این اصطلاح یکی از آشنا ترین اصطلاحات سئو است. رتبه بندی می تواند به دو صورت در نظر گرفته شود.

اول این که رتبه را تعداد بازدید های یک سایت در نظر بگیریم که در این صورت هر چقدر عدد رتبه بندی یا رنکینگ بیشتر باشد یعنی سایت شما در وضعیت بهتری قرار دارد.

راه دوم برای در نظر گرفتن رتبه بندی این است که رتبه را جایگاه سایت در صفحه نتایج گوگل تلقی کنیم و به این صورت هر چقدر عدد رتبه شما به 1 نزدیک باشد وضعیت شما نزدیک شود شما از وضعیت بهتری برخوردارید.

Social Signal یا سیگنال های اجتماعی

سیگنال های اجتماعی همانطور که از اسمش پیداست بازخورد هایی است که موتور های جستجو از شبکه های اجتماعی می گیرند که به زبان ساده همان تعداد فالوور یا دنبال کننده، لایک، کامنت و به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی مانند توئیتر، فیسبوک، گوگل پلاس و پینترست و… است.

Reputation and Popularity یا اصطلاحا محبوبیت و مشهور بودن سایت

محبوبیت و شهرت سایت یا همان Reputation and Popularity به معنی تعداد لینک های استفاده شده از این سایت در وب سایت های معتبر و معروف و استفاده آن در شبکه های اجتماعی است. به عنوان مثال سایتی مانند ویکی پدیا یک سایت مشهور و محبوب است که صد البته قدرت بسیار بالایی هم دارد.

Stop Word یا اصطلاحا کلمات نگهدارنده

به کلمه هایی مانند: ادامه مطلب، اینجا، اینجا کلیک کنید و سایر موارد این چنین Stop word گفته می شود.

Hidden link یا اصطلاحا لینک های مخفی

همانطور که از اسمشان پیداست لینک هایی هستند که در صفحه وجود دارند ولی از چشمان شما مخفی هستند و در روش هایی که مربوط به سئو کلاه سیاه است استفاده می شود.

SandBox یا اصطلاحا ظرف ماسه

سند باکس یک محل نگهداری برای سایت های صفر و تازه کار در گوگل است. همچنین علاوه بر سایت های تازه تاسیس، سایت هایی که دارای مشکلاتی مربوط به سئو هستند نیز در سند باکس گوگل قرار می گیرند.

این مقاله ادامه دارد… بزودی با اصطلاحات جدید بازخواهیم گشت.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با ما

شماره ثابت: 1586186-0910
شماره همراه: 1586186-0910
ساعات پاسخگویی: 10 الی 20

آدرس: میدان ولیعصر
لطفا بدون هماهنگی قبلی از مراجعه حضوری خودداری نمایید.
X
question